vrijdag 18 juni 2010

Betoog

Moderne Communicatiemiddelen

Wie heeft er in deze tijd geen computer in huis? Wie is er geen lid van hyves, facebook en twitter, iedereen toch?. Niemand kan tegenwoordig zonder de zogeheten communicatie middelen. Bijna iedereen is bezig met contact houden tussen vrienden op internet, maar niet alleen bezig met vrienden ook moet er voor school op de computer gewerkt worden zoals het schrijven van een betoog of een beschouwing. Maar het meest van de tijd die op de computer wordt doorgebracht is niet noodzakelijk.

De moderne communicatie leidt tot individualisering van de samenleving.

Door dat men druk is met het bij houden van de contacten via de computer heeft men weinig tijd voor andere dingen. Een praatje in de buurt komt zelden meer voor, soms is het zelfs zo erg dat men niet eens weet wie hun buurman is. Hierdoor verdwijnt het sociale gevoel uit de buurt. tegenwoordig is men afstandelijk en onafhankelijk van andere mensen in hun omgeving. Dit komt omdat je alles via de computer kan regelen. Ik vind dit leidt tot individualisatie van de mens. Dus de moderne mensen hebben geen aandacht meer voor andere mensen ze zijn alleen gericht op hun eigen dingen. We zijn geneigd om onze oren en ogen te sluiten voor de omgeving.

In deze tijd zijn de afstanden waarover we communiceren groter geworden. We kunnen in een paar seconden korte berichten over een grote afstand versturen. Door dat de mens tegenwoordig veel contacten legt via de moderne communicatie is het persoonlijke gevoel weg. We zien beelden de beelden maar ze zijn zover weg. We voelen er weinig tot niks bij. De emoties bij mensen spelen geen rol meer. Onderlinge gesprekken worden steeds minder, als je iemand wil spreken moet je hem benaderen via de computer. Dit soort dingen vind ik te vergaan. Je moet iemand gewoon op een normale wijze persoonlijk kunnen benaderen zonder daar via een computer afspraken voor hoeven te maken.

Tegenwoordig kan men niet zonder de moderne communicatie middelen. Overal heb je een computer bij nodig. Op school wordt huiswerk en het rooster op internet door gegeven. Zelfs solliciteren gaat tegenwoordig via de computer. Wie geen computer in huis heeft kan niet goed functioneren in de samenleving. Zonder moderne communicatiemiddelen kan een mens tegenwoordig niet meer leven. Ik vind dat te ver gaan we moeten niet te verdoordrijven met deze middelen. Het is goed te begrijpen dat het soms makkelijk is en een hoop tijd scheelt. Maar moet dit ten koste van de samenleving gaan.

Ik ben het eens met dat de moderne communicatie middelen leiden tot individualisering van de samenleving. Ik heb in de bovenstaande argumenten proberen duidelijk te maken dat we er in deze tijd veel mee te maken hebben. En er niet makkelijk aan zullen ontkomen om mee te gaan met de rest van de mensen. De kans is groot dat we zonder computer niets meer kunnen in de toekomstige samenleving. Ik ben van mening dat zoiets veel te ver gaat aan de hand van dit betoog hoop ik dat er meer mensen het eens zijn met de stelling en mijn mening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten